Само сега до изчерпване на количествата -> Газов инжекцион 3 - 4 цилиндъра BSM - Vega Compact 690,00лв.
Промоционални цени за гаранционно и извъбгаранционно обслужване на газови инжекциони - всички марки.

Антиблокиращата система (ABS)
Бул Автосервиз - Оторизиран сервиз за обслужване на газови системи (газов инжекцион), гаранционно и извън гаранционно обслужване. Диагностика и сервиз.
www.bulavtoservis.com
За контакти с Бул Автосервиз - Авторемонтни услуги, монтаж на газови уредби. За контакти с Бул Автосервиз - Авторемонтни услуги, монтаж на газови уредби.
Промоции
Разгледайте нашите ПРОМО предложения за текущия месец.
Научете повече
 
Автосервиз услуги
Диагностика и ремонт на двигатели, ходова част и спирачна уредба.
Смяна на масла и филтри...
Научете повече
 
АГУ оторизиран сервиз
Официален сервиз на
Газови уредби за директно впръскване - JTS и FSI.
Научете повече
 

Статии

Антиблокиращата система (ABS)

Антиблокиращата система (ABS)


Предназначена е да предотврати блокирането на колелата при рязко натискане на педала на спирачките или при спиране на хлъзгав път. ABS обезпечава максимално възможното сцепление с пътя при рязко спиране, при което спирачният път става значително по-къс и автомобилът запазва управляемостта.


При рязко спиране и особено когато пътят е хлъзгав, колелата на автомобила могат да блокират. В такава ситуация автомобилът се плъзга като шейна на пътя, при което спирачният път се удължава значително и се губи контрол върху управлението. Ето защо в съвременните автомобили се монтират антиблокиращи системи. Абревиатурата ABS (Ей Би Ес) е съкращение от anti-lock braking system (антиблокираща система).
 
ABS при обикновено спиране не действа, тя се задейства само когато колелата са на път да блокират. Системата се управлява от микрокомпютър (самостоятелно обособен електронен блок), който получава сигнали за въртенето на колелата от монтираните в тях датчици. Микрокомпютъра обработва получената информация и чрез електромагнитни клапани управлява налягането на спирачната течност (флуид) към колелата. Когато едно колело (или повече) при спиране е на път да блокира, системата намалява налягането към спирачния му механизъм, отпуска го и мигновено отново увеличава налягането, като го подържа на границата на блокиране. Това водачът на превозното средство го усеща като пулсации в спирачния педал, при което вибрира и целият автомобил.
 
Автомобилите с ABS имат на арматурното табло индикатор, указващ действието на системата. При подаване на контакт индикаторът светва и угасва няколко секунди след потеглянето (5-7 км/ч). Индикаторът светва при задействане на системата - т.е. при аварийно спиране. ABS включва в себе си и набор от функции за самодиагностика през определен период (секунди). Ако по време на движение индикаторът светне, без да е натиснат педала на спирачката, това означава, че при самодиагтостиката е открит отказ в системата и задачата на индикатора в този случай е да предупреди за това водача. В такива случаи автомобилът ще може да спира, но без действието на антиблокиращата система.
 
При автомобилите с ABS в случай на аварийно спиране спирачният педал се натиска винаги с всичка сила заедно с педала на съединителя. ABS само оптимизира процеса на спиране, осигурявайки максимална ефективност на спирачките. Но системата не може да намали спирачния път под един физически праг, зависещ в много голяма степен от скоростта на автомобила и коефициента на сцепление между гумите и пътя. ( Дължината на спирачния път се определя главно от състоянието и вида на пътната настилка. )


В Бул Автосервиз София работим с всички производители на автогазови уредби. Представяме Ви една част от тях:
   
Бул Автосервиз ООД гр.София ул. Руй планина 3
Бул Автосервиз ООД гр.София ул. Руй планина 3 Вижте на голяма карта
Начало
Монтажи
АГУ цени
Купи на изплащане (лизинг)
Статии
Често задавани въпроси
За контакти
Автосервиз услуги

Диагностика и ремонт на двигатели
Диагностика и ремонт на ходова част и спирачна уредба
Общ технически оглед на автомобила
Смяна на масла и филтри
Ремонт на електрически системи, модули и електроинсталация
Ремонт и обслужване на скоростни кутии
Ремонт на рейки, хидравлични помпи и компресори за автоклиматици
АГУ услуги

Zavoli
ZAVOLI ZLI Директна инжекция при втечнен газ
Ръководство на потребителя
Сертификати
Можете да заплатите
• В брой
• На изплащане чрез:
Предлагаме възможност за разсрочено плащане на газови и метанови уредби
Антиблокиращата система (ABS) Бул Автосервиз ООД
© 2014 - 2018 Всички права са запазени
www.bulavtoservis.com
Уеб дизайн, изработка на сайтове и програмиране.